Tuesday, February 10, 2009

Bila budak 9 tahun pandai programming..

Pehh terkejut aku bila baca pasal satu berita tentang seorang budak usia 9 tahun, orang Malaysia tapi duduk kat Singapore, boleh cipta aplikasi utk IPhone touch screen.. Pehh dasatnya budak ni. Baru 9 tahun tapi dah fasih 6 bahasa pengaturcara. (aku ni masih lagi terkial-kial. Dasat-dasat. Bapak budak ni plak kata anak dia budak biasa jer. Sapa-sapa jer boleh buat programming sebab game (Doodle Kids) yang anak dia bina tu simple jer. Sapa-sapa pun boleh buat program tu. (Haha tp naper aku takle pun). Bagus la budak ni. Buat game tu untuk adik dia yang suka melukis umur 3 tahun. Mesti sayang kat adik ni. Mungkin aku pun boleh jadi mcam budak ni kalau aku dapat guna komputer dari umur 2 tahun. Hehe alasan. Oklah. Nak baca lebih lanjut, klik la kat link bawah ni..

BBC NEWS
Yahoo

Nak download game tu, haha kena guna ITunes la, lagipun aplikasi ni khas untuk iPhone.
Doodle Kids

p/s: Entry ni untuk sementara dulu, nanti baru edit lain yer..
Reaksi

0 komentar:

Post a Comment